Šlégr cítil po vyřazení bezmoc, Litvínovské poznamenala zranění


 

Stejně jako loni se hokejisté Litvínova za bujarých oslav hráčů Karlových Varů na jejich ledě rozloučili smutně se svým 'kotlem' fanoušků a vyrovnávali se se zklamáním po rozplynutém semifinálovém snu. Severočeši po dvou domácích porážkách až po samostatných nájezdech soupeři bez zraněných opor neodolali. Do utkání naskočil jen obránce Jiří Šlégr, který ještě nedávno ležel v nemocnici a vrátil se na úvod série, ale celou ji nezvládl odehrát.

 

"Věřil jsem, že tu můžeme vyhrát. Kdyby to tak nebylo, tak jsem nenastoupil," řekl Šlégr po utkání novinářům. Litvínov hrál bez kapitána Roberta Reichla, Viktora Hübla i dalšího útočníka Jakuba Černého. "Kdyby se nám zranil jeden hráč, tak se můžeme bavit o tom, že to byla škoda. Ale čtyři klíčoví hráči, to je hodně. Nechceme se na to vymlouvat, ale naši hru to v každém případě ovlivnilo. Jsem zklamaný a mám také pocit bezmoci."

Šlégr litoval, že si Litvínov vybral smůlu na zranění v nepravý čas. "Zranění Roberta Reichla, Viktora Hübla a Jakuba Černého, to je nějakých čtyřicet gólů, které nám prostě chyběly. Byla to velká škoda, ale někdy to tak je. Vybrali jsme si to ve špatný čas," podotkl ostřílený zadák, který se rozhodl v dnešním utkání nastoupit, když viděl, jak jeho spoluhráči v pátek bojovali. "Bylo to 0:3 na zápasy, chtěl jsem tam jít a odevzdat co nejlepší výkon. Určitě to nebylo z mojí strany ideální, ale už jsem takový. Když jenom trochu můžu, jdu do toho."

Šlégr: Play off nám nevyšlo

Litvínov skončil po základní části třetí, přesto bránu čtvrtfinále opět nepřekročil. "Podle mě jsme měli úspěšnou sezónu, ale play off nám bohužel nevyšlo, jak jsme potřebovali. Letos jsme na Karlovy Vary určitě měli. Jen kdybychom byli v plný sestavě. Přesto, i tak oslabení jsme s nimi hráli dost vyrovnanou partii. Dvakrát to bylo až na nájezdy a pak dvakrát u nich vyrovnané zápasy," doplnil Šlégr.

Držitel takzvaného zlatého hattricku za vítězství na olympijských hrách, mistrovství světa a ve Stanleyově poháru zatím netuší, jak jeho problémy se zády ovlivní další kariéru. "V tuhle chvíli to nemůžu posoudit. Nemohl jsem hrát naplno. Kdybych měl hrát takhle, tak to nemá smysl. To bych na ledě ze sebe dělal někoho jiného, než jsem. Vyrazím do nějakých lázní se zrehabilitovat. Pak začnu trénovat a připravovat se na další sezonu. A pokud to půjde, asi hrát budu," dodal Šlégr.

Brankář Jaroslav Hübl také litoval ztráty klíčových opor. "Série se lámala u nás, kde jsme nezvládli ty dva zápasy. Nechceme se vymlouvat, že jsme měli čtyři zraněné, ale kdybychom v dnešní době vzali Plzni Straku s Vlasákem nebo Slavii Červenku s Bednářem, tak si myslím, že by toho také moc neuhrály. Bohužel to tak dopadlo," prohlásil Hübl.

Rozhodující byla podle něj situace před gólem karlovarského Davida Zuckera na 2:2 v 37. minutě. "Bohužel se to lámalo ve druhé třetině, kdy rozhodčí nezapískali zakázané uvolnění a my jsme z toho dostali gól. Karlovy Vary nám pak dvakrát ujely a dvakrát to trefily do víka. Oni byli trošku šťastnější. My jsme ale celkově nepřepnuli na rychlost, v jaké se má play off hrát," řekl Hübl.

Rozhodčí Pavel Hodek s Romanem Polákem v utkání rozdali celkem 22 dvouminutových trestů a čtyři desetiminutové, z toho tři na straně Litvínova. "Myslím si, že zápas nebyl tak vyhrocenej, jak to vypadá podle trestů. K rozhodčím se ale vyjadřovat nemůžu. Dopadlo to, jak to dopadlo," dodal šestadvacetiletý gólman.

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.